Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Νέα νομοθεσία στην ασφάλιση αυτοκινήτου.

Σημαντικές αλλαγές που αφορούν κάθε ασφαλισμένο.


Ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο διαμορφώθηκε και ισχύει από την 5η Μαΐου 2014 στην υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτου με το Νόμο 4261/2014 (ΦΕΚ Α΄ 107/5.5.2014). Διαβάστε, παρακάτω, ποιες σημαντικές αλλαγές προκύπτουν από την νέα νομοθεσία.

Οι αλλαγές :
Η ασφαλιστική κάλυψη αρχίζει μόνο με την καταβολή ολόκληρου του οφειλομένου ασφαλίστρου στην Εταιρεία, πριν από την οποία δεν ενεργοποιείται η ασφαλιστική κάλυψη.

Καταργείται η προσωρινή ασφάλιση και το ειδικό σήμα ασφάλισης (αυτοκόλλητο σήμα). Το ασφαλιστήριο σας θα είναι από εδώ και στο εξής το έγγραφο με το οποίο θα αποδεικνύετε στα αστυνομικά όργανα τη σύναψη της ασφάλισής σας. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να το έχετε πάντα στο όχημά σας.

Σε περίπτωση που έχετε καταβάλει το ασφάλιστρο, αλλά δεν έχετε ακόμα παραλάβει το ασφαλιστήριο σας, η σύναψη της ασφάλισής σας θα αποδεικνύεται για τις πέντε (5) πρώτες ημέρες της κάλυψής σας από την απόδειξη πληρωμής του οφειλόμενου ασφαλίστρου. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να έχετε στο όχημά σας για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι να παραλάβετε το ασφαλιστήριο σας, το ειδοποιητήριο Εξόφλησης Ασφαλίστρων μαζί με την απόδειξη πληρωμής του ασφαλίστρου σας.

Αναγνωρίζεται η ηλεκτρονική επικοινωνία (e-mail, sms, fax κ.λπ.) του ασφαλιστή με τον ασφαλισμένο ή τον δικαιούχο αποζημίωσης.

Η ασφάλιση δεν ανανεώνεται αυτόματα. Ανανέωση της ασφαλιστικής σύμβασης ή σύναψη νέας ασφάλισης επιτρέπεται μόνον αφού προηγηθεί η καταβολή από τον ασφαλισμένο του ασφαλίστρου που αναλογεί στο επόμενο χρονικό διάστημα της ασφάλισής του.


Πηγή : axa.gr

Διαβάστε επίσης :

sigrino - Ασφαλιστικά προϊόντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου